Mine sponsorer Bjergkæden Niner Riemann P20 29\\\\\\\\\\\\\\\'er Bike Shop

Om løbet

Tour d’Afrique er et mtb-løb, der starter i Cairo i Nordafrika og slutter i Cape Town i Sydafrika. Da jeg kørte det i 2009 var det 7. gang det blev afholdt.

Man starter i januar måned og har fire måneder, indtil maj måned, til at trampe sig vej til Cape Town. Der er 11.900 km. som bliver fordelt på 96 etaper. Det giver rundt regnet 123 km. pr. etape og 23 hviledage, hvor der ikke køres. En enkelt dag bruges på at rejse over Aswan Søen.

Man kører gennem 10 afrikanske lande, hvor man kommer forbi antikke templer, gennem nationalparker, forbi fødderne af Kilimanjaro, langs Etiopiens Simian Bjerge og på grænsen af Botswanas Kalahari Ørken. Se hele ruten her

Vinderen af løbet er den der samlet, har brugt kortest tid på at tilbagelægge hele ruten. Undervejs er der også mulighed for at vinde dagsetaper eller vinde en af de ni sektioner, som ruten er delt ind i.

Initiativtagerne, der er base i Toronto i Canada, har arrangeret løbet siden 2003 og beskriver sig selv sådan her: Vi er seks humanitære cyklister, frilufts-entusiaster, rejsende og eventyrer. Vi er alle dybt passionerede omkring at skabe unikke cykeleventyr. Vi mener ikke der findes noget lignende, andre steder i verden lige nu!