Mine sponsorer Bjergkæden Niner Riemann P20 29\\\\\\\\\\\\\\\'er Bike Shop

Sudan, andet end fred og cykeltur

27. januar nogle hundrede km. Nord for Khartoum
Mens jeg cykler gennem Sudan, har jeg ligesom i Egypten, en hel del tid til at tænke over en enkelt ting eller to. Vi er 6 dage inde i landet.

Vi rejser vi på den smalle stribe af fred der går gennem landet. Og her er virkelig fredeligt. Folk er utroligt gæstfrie, stolte og sympatiske. Spørg om vej til et tehus og du bliver inviteret på frokost og te. De tager sig af hinanden og virker som nogle rolige og tålmodige mennesker. På markedet er der ingen lang snak om at få prisen ned. Den er nede og den bliver ikke højere fordi du er hvid. Mange taler ikke engelsk, men det ene ord de kan sige, er “Welcome”. Ikke “whats your name”, “hallo” eller “give me money” som i Egypten. Næh, her synes de, at de vil sige velkommen!

vitamanden

Klar til at sælge næsten-kolde, næsten-fanta til en flok tørstige cyklister

Så mens vi cykler her, i hvad der synes at være det mest trygge og sikre sted i verden, ved vi at det er her nogle af de mest voldsomme uroligheder finder sted. Mange steder i landet. Undtaget her hvor vi befinder os. Darfur provinsen er et rigtigt godt bud på et af de steder, hvor ingen af os har lyst til at befinde os. Men der er ikke langt til Darfur herfra og det er ikke svært at forestille sig hvordan det har været før urolighederne brød ud. Hvis vi vendte vores cykler mod vest og tog 3 dage i den retning, ville vi være i Darfur. 4-500 km er ikke langt væk. Men vi kører sydpå og så længe vi gør det er vi i fred. Tænk at det er samme land.

moske-og-himmel

Ingen mennesker, men mulighed for en bøn hvis nogen får lyst…

Vi er der ikke, men Dansk Flygtningehjælp er en af de organisationer der befinder sig i Darfur og der er hårdt brug for dem. De gør et stort stykke arbejde, for de mennesker der er havnet midt i balladen. Deres landsbyer har engang været som det vi rejser igennem her. Så fredeligt, frodigt og så fint. Kontrasten er ufattelig stor. Det er svært at forestille sig. Men uanset hvad, har ingen fortjent at miste hjem, familier og venner over en krig.

Jeg håber i vil hjælpe derude, så de kan fortsætte deres arbejde og hjælpe de mennesker med at overleve.

Tænk på hvor heldige vi er i DK, mens i taster beløbet ind på betalingssiden ; )
som er lige her

Skriv en kommentar